Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 1ο
Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» (Σ.Α.Α.Τ.Ε.) με έδρα την Αθήνα.

Άρθρο 2ο  ΣΚΟΠΟΣ
Σκοποί του σωματείου είναι η μελέτη, προαγωγή και υπεράσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών συμφερόντων των µελών του ιδιαίτερα στα πλαίσια της απασχόλησης τους ως εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η παροχή κάθε είδους βοήθειας των αποφοίτων αισθητικών Τ.Ε.Ι. σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των αποφοίτων αισθητικών Τ.Ε.Ι. που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αποφοίτων αισθητικών Τ.Ε.Ι. και η προώθηση των αιτημάτων των αποφοίτων αισθητικών Τ.Ε.Ι. προς τους αρμοδίους φορείς. Η επιμόρφωση των µελών για της νέες μεθόδους και τεχνικές άσκησης του επαγγέλματος του αισθητικού καθώς και κάθε άλλος συναφής µε τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. αισθητικών.

Άρθρο 3ο
Μέσα για την εκπλήρωση των σκοπών είναι κύρια η διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, οι παραστάσεις ενώπιον των δημοσίων αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών οργανώσεων των εν γένει φορέων και εκπροσώπων των κοινωνικών οκάδων για κάθε ζήτημα, που αφορά συμφέροντα των µελών τους, η συµµετοχή στη διαμόρφωση, λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τα κοινά συμφέροντα των αποφοίτων αισθητικών Τ.Ε.Ι. που είτε εργάζονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή επιθυμούν να εργασθούν σε αυτή είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, η προσέγγιση και επαφή των µελών σε νέες μορφές άσκησης της δραστηριότητας τους ως αισθητικών αποφοίτων Τ.Ε.Ι., η ανάλυση των επαγγελματικών δυνατοτήτων που έχουν τα µέλη και κάθε άλλο σύννομο μέσο που συνδέεται µε το σκοπό του σωματείου.

Άρθρο 4ο
Το σωματείο υφίσταται εφόσον τα µέλη του δεν είναι λιγότερα των 20. Δεν ασκεί κερδοσκοπική δραστηριότητα και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και η λειτουργία του διέπεται µόνο από τις διατάξεις του παρόντος καταστατικού και της σχετικής νομοθεσίας. Επέμβαση άλλου σωματείου στην αυτονομία του αυτή δεν γίνεται αποδεκτή και υποχρεωτικά θα απορρίπτεται από τα όργανά του.

Άρθρο 5ο
Τα μέλη του σωματείου διακρίνονται σε τακτικά και επίτιμα. Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. Αισθητικής από όλη την Ελλάδα οι οποίοι είτε εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στην Δευτεροβάθμια, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αισθητικοί. Τα μέλη εγγράφονται ως τακτικά εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. που λαμβάνεται εντός 8 ημερών από την υποβολή της αίτησης με την καταβολή εφάπαξ ποσού εγγραφής και της ετήσιας εισφοράς. Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται από την Γ.Σ. κατόπιν προτάσεως του Δ.Σ. όσοι προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες για την προώθηση των σκοπών του σωματείου. Μόνο τα τακτικά μέλη έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» εφόσον έχουν εκπληρώσει τις προς το σωματείο υποχρεώσεις τους.

Άρθρο 6ο
Τα τακτικά μέλη υποχρεώνονται στην καταβολή εφάπαξ ποσού εγγραφής 2.000 δρχ. και ποσού 5.000 δρχ. για ετησία προσφορά προς το σωματείο. Τα παραπάνω ποσά μπορούν να αυξομειώνονται κατόπιν αποφάσεως της  Γ.Σ. μετά από πρόταση του Δ.Σ. χωρίς τροποποίηση του καταστατικού, με την ίδια διαδικασία επιβάλλονται και έκτακτες εισφορές.

Άρθρο 7ο
Τα τακτικά μέλη υποχρεούνται να καταβάλουν κάθε χρόνο την συνδρομή προς το σωματείο, να μετέχουν στις  Γ. Σ. και να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις της  Γ. Σ. και του Δ. Σ. Κάθε μέλος που αντιδρά στις επιδιώξεις και στους σκοπούς του σωματείου ή δημιουργεί προβλήματα στην εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. και της  Γ.Σ. ή η διαγωγή του είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα του σωματείου διαγράφεται με απόφαση της  Γ. Σ. μετά από προηγούμενη πρόταση του Δ.Σ. και ακρόαση του μέλους.

Άρθρο 8ο
Τα τακτικά μέλη εφόσον είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους δικαιούνται να παίρνουν μέρος στις Γ.Σ., να ελέγχουν τις πράξεις του Δ. Σ. , να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του σωματείου και να εκφέρουν γνώμη και να ψηφίζουν για κάθε θέμα που τίθεται σε ψηφοφορία και αφορά το σωματείο.

Άρθρο 9ο ΠΟΡΟΙ
Πόροι του Σωματείου είναι:
1.Τα ποσά που προέρχονται από εγγραφές, συνδρομές ή έκτακτες εισφορές των μελών του.
2. Δωρεές ή κληροδοτήματα καθώς και κάθε άλλη νόμιμη επιχορήγηση ή είσπραξη. Δωρεές ή διαθήκες που υποχρεώνουν το Σωματείο σε ενέργειες αντίθετες με το σκοπό του δεν γίνονται δεκτές.
3. Τα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις του σωματείου.
4. Ακίνητη περιουσία του Σωματείου αποκτιέται , μεταβιβάζεται ή πωλείται για λογαριασμό του, μόνο κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Η διάθεση των κεφαλαίων του σωματείου γίνεται μόνο κατόπιν απόφασης του Δ. Σ. που καταχωρείται στα πρακτικά του.

 Άρθρο 10ο
Το σωματείο διοικείται από πενταμελές (5) Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται, Α) από τον Πρόεδρο, Β) τον Αντιπρόεδρο, Γ) τον Γενικό Γραμματέα, Δ) τον Ταμία, Ε) τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων. Ο αριθμός των αναπληρωματικών μελών της Διοίκησης ορίζεται σε δύο (2).
 Δέκα (10) ημέρες μετά την εκλογή του από την αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα, Ταμία και Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε υπόθεση που αφορά τη Διοίκηση του Σωματείου και τη διαχείριση της περιουσίας του, πλην της ακινήτου, καθώς και πλην των υποθέσεων που ανάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται (3) τουλάχιστον μέλη του. Οι αποφάσεις του παίρνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας νικά η ψήφος του Προέδρου. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές.  
 Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται μία φορά το μήνα. Μέλος που απουσιάζει αδικαιολόγητα επί 4 συνεχείς συνεδριάσεις θεωρείται ότι παραιτήθηκε και αντικαθίστανται από τον πρώτο αναπληρωματικό, γίνεται αντικατάσταση του Προέδρου, μόνον μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως, εάν το ζητήσουν δύο (2) τουλάχιστον μέλη του.
 Κενές θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συμπληρώνονται από αναπληρωματικά μέλη κατά τη σειρά της επιτυχίας τους υπό την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων του καταστατικού.
Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των μελών της Διοίκησης δεν ανέρχεται σε πέντε (5), συγκαλείται έκτακτη αρχαιρεσιακή Συνέλευση για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Άρθρο 11ο
Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλλει ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος τις παρακάτω ποινές στα μέλη του σωματείου:
1. Έγγραφη προειδοποίηση, 2. Έγγραφη αυστηρή επίπληξη, 3. Προσωρινή για ένα (1) έτος διαγραφή, 4. Οριστική διαγραφή.
Κανένας δεν μπορεί να τιμωρηθεί χωρίς προηγούμενα να απολογηθεί.
Άρθρο 12ο
Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής (2) και λήγει με την πάροδο της αντίστοιχης ημερομηνίας του δευτέρου χρόνου, από αυτήν που εκλέχτηκε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί για πληρέστερη επιτυχία του σκοπού του να διορίζει ειδικούς τεχνικούς Συμβούλους. Επίσης μπορεί να εισηγείται στη Γενική Συνέλευση τη δημιουργία απαραίτητων κατά την κρίση των επιτροπών.

Άρθρο 13ο ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
-Α-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον κάθε αρχής και ενώπιον κάθε τρίτου σε όλες τις σχέσεις δικαιοπραξίας και εκδηλώσεις.
Προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκαλεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τις τακτικές και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις καθώς και τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Υπογράφει τα πρακτικά, επιβλέπει τη διαχείριση του Ταμία κάθε φορά που κρίνει απαραίτητο και δίνει σε αυτόν εντολή για κάθε δαπάνη μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Προσυπογράφει με τον Ταμία τις διπλότυπες αποδείξεις εισπράξεως.
Υπογράφει με τον Γενικό Γραμματέα κάθε έγγραφο του Σωματείου. Φροντίζει γενικά για την τήρηση του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

-Β-
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει πάντοτε τον Πρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή εμποδίζεται να ασκήσει τα καθήκοντά του. Τον Αντιπρόεδρο αναπληρώνει ένας που θα ορισθεί από τα μέλη του Δ. Σ.

-Γ-
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αυτός είναι ο Εισηγητής και Εκτελεστής των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Προΐσταται των γραφείων του Σωματείου. Διεκπεραιώνει την αλληλογραφία, συντάσσει τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, υπογράφει με τον Πρόεδρο κάθε εξερχόμενο έγγραφο, τηρεί το μητρώο των μελών και φυλάει την σφραγίδα του Σωματείου. Τον Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει ή εμποδίζεται στην άσκηση των καθηκόντων του αντικαθιστά ένας που θα ορισθεί από τα μέλη του Δ. Σ ..

-Δ-
ΤΑΜΙΑΣ
Κρατά τα λογιστικά βιβλία, τις διπλότυπες αποδείξεις εισπράξεως συνδρομών και εσόδων και ενεργεί όλες τις πληρωμές.
Στα εντάλματα πληρωμών πρέπει πάντοτε να γράφει τον αριθμό απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Συντάσσει τις καταστάσεις ταμειακής κίνησης και τις υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο ανά έτος. Υποχρεούται να καταθέτει στην τράπεζα στο όνομα του σωματείου τα εισπραττόμενα χρήματα με εξαίρεση το απαραίτητο για τις τρέχουσες ανάγκες ποσό. Μεριμνά για την κανονική είσπραξη των συνδρομών και τηρεί ενήμερο το Διοικητικό Συμβούλιο για τις καθυστερούμενες. Ο ταμίας και ο Πρόεδρος κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ., μπορούν να αναλάβουν όλες τις καταθέσεις του σωματείου από την τράπεζα.
-Ε-
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Φροντίζει για την καλή οργάνωση των εκδηλώσεων του Συλλόγου και είναι υπεύθυνος για την επιτυχία τους και για τις δημόσιες σχέσεις και την εικόνα του σωματείου προς τα έξω, ενημερώνει δε σχετικά τους τρίτους για την δραστηριότητα του σωματείου.

Άρθρο 14ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.      Ο έλεγχος της Οικονομικής διαχείρισης γίνεται κάθε δεύτερο χρόνο από την Ελεγκτική Επιτροπή, που εκλέγεται από την τακτική Γενική Συνέλευση και απαρτίζεται από Τακτικά μέλη που δεν είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν συγγενεύουν μέχρι και του τρίτου βαθμού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
2.     Η ελεγκτική Επιτροπή προβαίνει στον έλεγχο των βιβλίων και υποβάλλει έγγραφες εκθέσεις στη Γενική Συνέλευση.
3.      Απαρτίζεται από 3 τακτικά μέλη και 2 αναπληρωματικά μέλη. Πρόεδρος της ορίζεται εκείνος που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους.
4.     Η θητεία της είναι διετής και συμπίπτει με αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου.
5.      Οι αποφάσεις της παίρνονται με απλή πλειοψηφία. Μπορεί μέλος που μειοψηφεί να διατυπώσει έγγραφα τη διαφωνία του.
6.     Η επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον 3 μέλη από τα οποία 2 πρέπει να είναι τακτικά .

Άρθρο 15ο ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
1.      Η Γενική Συνέλευση αποτελείται μόνο από Τακτικά μέλη του Σωματείου και  αποτελεί το ανώτατο όργανο του σωματείου, αποφασίζει δε για κάθε υπόθεση που το αφορά.
2.     Συνέρχεται Τακτικά μια φορά το χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Έκτακτα συνέρχεται κάθε φορά που αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο ή ήθελε ζητηθεί κάτι τέτοιο από το 1/5 των μελών του σωματείου με έγγραφη αίτηση που γράφει τα θέματα για συζήτηση, απευθυνόμενη προς το Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι υποχρεωμένο να την συγκαλέσει. Οι έκτακτες συνελεύσεις συγκαλούνται 7 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης ή σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.
3.      Τα μέλη της καλούνται να μετάσχουν σε αυτή μετά από έγγραφη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να αναφέρει το οίκημα, την ώρα, την ημέρα και τα θέματα για συζήτηση. Η παραπάνω πρόσκληση πρέπει να γνωστοποιείται δέκα (10) ημέρες πριν από τη Συνέλευση προκειμένου για τις τακτικές Γ.Σ. και τρεις (3) ημέρες για τις έκτακτες  Γ.Σ.
4.     Βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα όταν παρίστανται τα μισά (1/2) τουλάχιστον από τα μέλη του σωματείου που είναι ταμειακά εντάξει. Εάν δεν υπάρχει απαρτία συγκαλείται ξανά μέσα σε δύο ημέρες από εκείνη που ματαιώθηκε και βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων ταμειακά εντάξει μελών της.
5.      Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο κάθε δεύτερου χρόνου η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ εκλέγει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή και εγκρίνει τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, καταλογίζοντας ευθύνες ή απαλλάσσοντας κάθε ευθύνης τα μέλη της.
6.     Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία .Απόφαση σε θέμα που δεν αναγράφεται στην πρόσκληση μπορεί να ληφθεί εφόσον προηγουμένως πάρει σχετική απόφαση η Γ. Σ. για συζήτηση του θέματος.
7.      Η Γενική Συνέλευση έχει την εποπτεία και τον έλεγχο των οργάνων του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί δε να ανακαλεί ή παύει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε περιπτώσεις βαρείας παραβάσεως καθηκόντων. Μπορεί επίσης να παύει ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο σε περιπτώσεις που χάσει την εμπιστοσύνη της σε αυτό μετά από πρόταση μομφής που πρέπει να υπογράφεται από το 1/5 τουλάχιστον των μελών της. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για συζήτηση της πρότασης μομφής, εάν δεν το πράξει θεωρείται ότι παραιτήθηκε και το καθήκον σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης μέσα σε δεκαπέντε ημέρες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου μεταβιβάζεται αυτοδίκαια στην υπάρχουσα Ελεγκτική Επιτροπή.
8.     Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις προεδρεύει ένα μέλος της που μετέχει έγκυρα και εκλέγεται με φανερή ψηφοφορία.
9.   Οι ψηφοφορίες γίνονται με ανάταση του χεριού πλην των περιπτώσεων εκλογής οργάνων, μομφής του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωπικών γενικά ζητημάτων οπότε η ψηφοφορία είναι μυστική και γίνεται με ψηφοδόχο.
10.   Η Τακτική Γενική Συνέλευση ανακηρύσσει τους δωρητές και ευεργέτες του Σωματείου.

Άρθρο 16ο
Η Τακτική Γενική Συνέλευση εκλέγει την Εφορευτική Επιτροπή που επιμελείται των αρχαιρεσιών, για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Εφορευτική Επιτροπή απαρτίζεται από τρία (3) τακτικά μέλη που δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για άλλα όργανα , εκλέγονται επίσης και δύο (2) αναπληρωματικά μέλη. Προεδρεύει εκείνο από τα μέλη της που πήρε τις περισσότερες ψήφους. Δέχεται τις υποψηφιότητες που πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται με παράβολο πεντακοσίων (500) δρχ. ανακηρύσσει τους υποψήφιους για τα όργανα επιμελείται της έκδοσης των ψηφοδελτίων, ελέγχει την κάλπη, κάνει την διαλογή των ψήφων και ανακηρύσσει τους επιτυχόντες κατά την σειρά της επιτυχίας τους και γενικά αντιμετωπίζει κάθε θέμα σχετικό με τις αρχαιρεσίες . Για όλες τις ενέργειές της συντάσσει πρακτικά.
Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο κατέρχονται σε κοινό ψηφοδέλτιο που αναγράφει κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά τα επώνυμα των υποψηφίων. Εκλογικό σύστημα ορίζεται εκείνο της σχετικής πλειοψηφίας. Εκλέγονται κατά σειρά όσοι πήραν περισσότερες ψήφους σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιους τους. Οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να βάλλουν μέχρι 5 σταυρούς για το Δ. Σ. και 3 για την Ε.Ε..

Άρθρο 17ο
Για να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση τροποποίηση του καταστατικού ή διάλυση του Σωματείου, απαιτούνται απαρτία του μισού (1/2) των μελών της και πλειοψηφία των (3/4) των παρόντων.

Άρθρο 18ο
Το Σωματείο έχει σφραγίδα, η οποία φέρει την επωνυμία του , εις το μέσο δε τα αρχικά Σ.Α.Α.Τ.Ε..

Άρθρο 19ο
Το Σωματείο υποχρεούται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του καταστατικού του στα άρθρα 71-105 του Αστικού Κώδικα καθώς και σε κάθε νόμο που το αφορά.

Άρθρο 20ο
Τα μέλη του Σωματείου έχουν δικαίωμα να αποχωρούν από το Σωματείο οποτεδήποτε.
Η αποχώρηση πρέπει να γνωστοποιείται τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από τα λήξη της λογιστικής χρονιάς και ισχύει για το τέλος της.
Η λογιστική χρονιά αρχίζει την 1 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.
Τα μέλη που αποχωρούν δεν έχουν κανένα δικαίωμα στις καταβληθείς εισφορές, ούτε στην περιουσία του Σωματείου, αντίθετα οφείλουν τη συνδρομή ολόκληρου του λογιστικού χρόνου, μέσα στον οποίο αποχωρούν.

Άρθρο 21ο
Το σωματείο τηρεί βιβλία πρακτικών συνεδριάσεων Γ.Σ. και Δ.Σ. , βιβλίο ταμείου, πρωτόκολλο αλληλογραφίας και μητρώο μελών καθώς και όσα άλλα απαιτούνται για την λειτουργία του.

Άρθρο 22ο
Σε περίπτωση διάλυσης του σωματείου η περιουσία του περιέρχεται όπου αποφασίσει η τελευταία Γ. Σ. με την επιφύλαξη όσων ο νόμος ορίζει και σε καμιά περίπτωση δεν μοιράζεται στα μέλη του.

Άρθρο 23ο
Για ό,τι δεν προβλέπεται στο παρόν καταστατικό έχει εφαρμογή η εν γένει σωματειακή νομοθεσία που προσεγγίζει περισσότερο τη λειτουργία του σωματείου. Το παρόν καταστατικό που αποτελείται από 23 άρθρα εγκρίθηκε και υπογράφτηκε από τα ιδρυτικά του μέλη στην Αθήνα την 12-12-98.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου